10 KASIM
Tarih: 10.11.2023| Okunma Sayısı: 254

Rahmet, Saygı ve Özlemle …

 

10 Kasım 1938’de ebediyete uğurladığımız Cumhuriyetimizin kurucusu, bağımsızlığımızın mimarı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ölümünün 85.Yıl dönümünde rahmet, minnet ve şükranla yad ediyoruz.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Türk Milletinin bağrından çıkan, Türk insanına milli ruh ve benliği aşılayarak yeniden ayağa kalkmasını sağlayan ve Türk Milleti’nin tüm insanlığın karşısında saygın bir millet olduğunu ispatlayan bir liderdir.

Bağımsızlık mücadelemizin önderi Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Milleti ile birlikte Samsun’da başlattığı istiklal mücadelesini yine milletimizin azim ve kararlılığı ile başarıya ulaştırarak Cumhuriyetle taçlandırmış ve tüm mazlum milletlere de örnek olmuştur.

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk Türkiye Cumhuriyeti’nin temellerini atarken, modernleşme ve dönüşüm hamlelerini cesaretle gerçekleştirmiş, en büyük eseri olan Cumhuriyeti daha güçlü, daha demokratik ve kalkınmış hale getirip muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarmak için bizlere emanet etmiştir.

 

Barolar olarak Cumhuriyetimizin 100.Yılında; Atatürk’ün bizlere yüklediği sorumluluk ve göstermiş olduğu hedefler doğrultusunda insan hakları, demokrasi ve hukuk mücadelesinden taviz vermeden yolumuza devam edeceğiz

 

"Egemenlik Kayıtsız Şartsız Milletindir.” diyen millet iradesinin üzerinde bir güç tanımayan Büyük Önderimizin emanet bıraktığı değerleri  ilelebet yaşatmak bizlerin en önemli görevidir.

 

Bıraktığı eserlerle Milletimizin gönlünde ölümsüzleşen, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, tüm silah arkadaşlarını, şehit ve gazilerimizi rahmet, minnet ve şükranla anıyoruz.

Ruhları şad olsun, mekanları cennet olsun.

Saygılarımızla

28.04.2024
AV. TANER ÇAKIR
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.