ADLİ YARDIM BAŞVURU
Tarih: 29.11.2016| Okunma Sayısı: 2456

DÜZCE BAROSU ADLİ YARDIM BAŞVURUSU

Kimler Yararlanabilir

Avukatlık ücretlerini ve diğer yargılama giderlerini karşılama olanağı bulunmayanlar ile başvurunun haklılığı konusundaki durumlarını kanıtlamak kaydıyla, adli yardım hizmetinden yararlanabilirler.

Nasıl Başvurulur

• 1136 sayılı Avukatlık Kanununun 178.maddesinde Adlî yardım istemi, adlî yardım bürosuna veya temsilcilerine yapılır. İstek sahibi, isteminde haklı olduğunu gösterdiği delillerle kanıtlamak zorundadır…” yer alan düzenleme ile başvurunun adli yardım bürosuna yapılması gerekmektedir.
  •
  • Avukatlık ücretlerini ve diğer yargılama giderlerini karşılama olanağının bulunmadığını belgelemek için Adli Yardım Başvurucuları

• Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü; Tapu Bilgileri Sorgulama
  • Emniyet Müdürlüğü; Araç Sorgulama,
  • Sosyal Güvenlik Kurumu; 4A Hizmet Dökümü4B Hizmet Bilgisi4C Tescil Kaydı
  • Adliye; Mahkeme Dava Dosyası Sorgulama
  • Nüfus Vatandaşlık İşleri Müdürlüğü; NVİ Adres Bilgilerim,
  • Haklarında lehte ve aleyhte açılmış dava ve icra dosyası çıktıları
  • Nüfus cüzdanı fotokopisi,
  • Nüfus Müdürlüğünden, Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği
  • Muhtarlıktan, İkametgah ve fakirlik belgesi
  • Başvurunun haklı olduğunu kanıtlamaya yardım edecek diğer belgelerle birlikte,

Adli yardım isteminde bulunulabilir.

Yukarıdaki koşulları taşıyan başvurucular büromuza gelerek ön görüşme yapılır. Görüşme sonrasında Adli Yardım Komisyonu tarafından evrak teslim edilir. Teslim edilen evrak başvurucu tarafından tamamlanarak bir sonraki görüşme zamanında getirilir. Adli Yardım Komisyonu tarafından evraklar incelenerek başvurucuyla ilgili işlemler tamamlanır. Yapılan değerlendirme sonucunda adli yardım koşullarını taşıdığı anlaşılan başvuruculara avukatlık hizmeti vermek üzere Baromuz Adli Yardım Komisyonu tarafından bir avukat atanır.

Nereye Başvurulur

Düzce Barosu Adli Yardım Bürosu;

Düzce Adalet Sarayı Karşısı Baro Han Binası Teras Kat "Düzce Barosu Başkanlığı Hizmet Binası" Adli Yardım odasında Her Cuma günü saat: 15:00 ' de başlayarak Adli Yardım Komisyonu tarafından hizmet vermektedir.

İLETİŞİM:

19.02.2019