RUHSAT İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR
Tarih: 29.11.2016| Okunma Sayısı: 2475

AVUKATLIK RUHSATI İÇİN GEREKLİ BELGELER

1-  RUHSAT HARCI:  1.163,80 ₺
VERGİ DAİRESİNE 9069 KODLA YATIRILACAK.

2-  AVUKATLIK RUHSATNAME BEDELİ: 300,00 ₺
HALK BANKASI YENİŞEHİR ŞUBESİ - TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ HESABI -

HESAP NO: (212) 16000075

İBAN NO: TR59 0001 2009 2120 0016 0000 75

AÇIKLAMA KISMINA TC KİMLİK NO YAZMANIZ YETERLİDİR.

3-  BAROYA GİRİŞ: 500,00 ₺

4-  AİDAT: 400,00 ₺

5-  AVUKAT KİMLİK KARTI ÜCRETİ: 30,00 ₺

Halk Bankası Ankara-Yenişehir TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ hesabı.
Ödeme yaparken açıklama kısmına Düzce Barosu kimlik ücreti yazılması gerekmektedir.
IBAN NO TR20 0001 2009 2120 0016 0000 98. e-dekont çıktısı kabul edilir.

6- TBB AVUKAT KİMLİK KARTI BAŞVURU

1 adet istenmektedir. TIKLAYINIZ

7-  BİYOMETRİK FOTOĞRAF - 5 ADET
6 x 9 cm ebadında- Avukat Cübbeli - Kravatlı - Arka Fon Beyaz- Flash Disk veya Cd'e de atılacak.
Detaylı bilgi için TIKLAYINIZ

8-  SGK DÖKÜMÜ

1 adet istenmektedir. Ssk-4a, Bağ-Kur-4b ve Emekli Sandığı-4c- kurumlarına ait başvuru yaptığınız tarih itibariyle tescil kaydı tespiti bölümünden alınacak olan, aktif olarak kaydınızın olup olmadığını gösterir belge. Herhangi bir sgk müdürlüğünden veya https://www.turkiye.gov.tr/sosyal-guvenlik-kurumu linkinden alınabilir.
Kurumların herhangi birinde geçmişe ait kaydınız varsa hizmet dökümü alınması gerekmektedir.
Sorgulamada çıkan bilginin ekran görüntüsünü klavyedeki Ctrl+P tuşuna basarak çıktı alabilirsiniz. Alınan belgelerde isim-soyisim ve tarih yazmaması durumunda ise “BU BİLGİ TARAFIMA AİTTİR” yazmanız, ayrıca isim-soyisim-tarih ve imza atmanız gerekmektedir.

9- SABIKA KAYDI

1 adet arşiv kayıtlı istenmektedir.
E-devletten alınan sabıka kaydı kabul EDİLMEMEKTEDİR. Adliye ya da Kaymakamlıklardan alınabilir.
Staj süresinde veya öncesinde evlilik-boşanma, isim-soyisim, doğum tarihi, anne-baba adı gibi vs. nedenlerle nüfus bilgilerinde değişiklik olanlar için; güncel bilgilerinizle alınan sabıka kaydınıza ek olarak, değişiklik öncesi nüfus bilgilerinize göre de olacak şekilde adliyeden alınabilen arşiv kayıtlı sabıka kaydı istenmektedir.

10- STAJ BİTİM BELGESİ TALEBİ

1 adet istenmektedir. TIKLAYINIZ

11- RUHSAT BAŞVURU TALEBİ

1 adet istenmektedir. TIKLAYINIZ

12- SAĞLIK RAPORU

1 adet istenmektedir.  Avukat yanındaki stajınızın bittiği tarih üzerinden 5 ay veya daha fazla süre geçtikten sonra, ruhsat başvurusunda bulunanlardan  istenmektedir.
Avukatlık yapmaya engel vücut ve akılca malul olmadığına dair resmi tabipliklerin herhangi birinden alınacak doktor raporu.

13- FAKÜLTE DİPLOMASI VEYA GEÇİCİ MEZUNİYET BELGESİ

2 adet istenmektedir. Mezun olunan Fakülteden aslı gibidir onaylı suretinin veya noterden onaylı suretinin aslı ve 1 adet fotokopisi.
Belgeniz fakülteden onaylı alınmış ise; Öğrenci İşleri Dekanı, Müdürü, Şefi veya Yardımcıları yada Daire Başkanı ve Fakülte Sekreteri tarafından onaylanması gerekmektedir. Bu şekilde değil ise lütfen Noterden onaylatınız.
Belgeniz süreli olarak verilmiş geçici mezuniyet belgesi ya da ilgili makama olarak düzenlenmiş ise ruhsat aşamasında bakanlık tarafından kabul edilmemekte olup, staj döneminiz boyunca mezuniyetinize dair istenen şartlardaki belgenizi dosyanıza sunmanız gerekmektedir.  Ayrıca kapatılan üniversitelerin sadece noterden onaylanmış diploması kabul edilmektedir.
Yurt dışındaki üniversite mezunlarının ek olarak diplomasının Türkçe noter onaylı örneği ile Yüksek Öğretim Kurulunca düzenlenen denklik belgesi ve fark ya da eksik derslerin tamamlandığına dair belge sunmaları gerekmektedir.

03.06.2020
AV. AZADE AY