AVUKATLAR GÜNÜ 2016
Tarih: 5.04.2016| Okunma Sayısı: 2541

AVUKATLAR GÜNÜ BASIN BÜLTENİ

 

Baromuzun kuruluşunun 16. Yılında tüm meslektaşlarımızın AVUKATLAR GÜNÜNÜ KUTLUYORUM.

Sözlerime acısı yüreğimizde yaşattığımız merhum Diyarbakır Baro Başkanımız Tahir ELÇİ’ yi anarak başlamak istiyorum. Meslek Şehidimiz Avukat Tahir ELÇİ’ ye tekrar Allahu tealadan rahmet, ailesine ve sevenlerine sabırlar diliyorum.

Savunma mesleği olan Avukatlık ve mesleğimizin örgütleri Barolar Anayasada Savunma Mesleği ve Barolar adı altında Anayasanın Yargı bölümünde yerini almalıdır.

Hukuk devleti olmak için Hakimler ve Savcıların kurullarının ayrılması yanında, hakimler ve savcıların mesleğe kabul ve atamalarının da ayrı ayrı yapılması gerektiğini düşünüyorum. Özellikle Hakimlik Mesleğine kabulde en az 3 yıl Avukatlık yapmış olma şartının getirilmesi ayrıca Hakimlik mesleğine başlama yaşının 30 yaş ile sınırlandırılması gerektiği görüşündeyim.

Anayasa değişikliği gerektirmeden kanunla düzeltilmesi mümkün olan ancak her nedense taslaklarda olmasına rağmen geri çekilen iddia ve savunmada silahların eşitliği ilkesi gereğince Savcı meslektaşlarımızın karar makamı olan kürsünden indirilmesi gerektiği bir kez daha bu günümüzde hatırlatıyoruz.

Bırakın Adalet yerini bulsun, isterse kıyamet kopsun anlayışıyla çıktığımız bu yolda toplumda Adalet anlayışının tesisi için Avukatlık Mesleğine olan ihtiyacın her geçen gün artarak devam ettiğini görmekteyiz. Bu doğrultuda Avukatlık Mesleğini yüceltmek, İnsan hak ve özgürlükleri eşiğini de yükseltmek anlamına geldiği hepimizin ortak kabulüdür.

Bu duygu ve düşüncelerle meslektaşlarımızın avukatlar gününü kutluyorum.

Her zaman olduğu gibi;

 

 ‘’HERKEZ İÇİN ADALET

ADALET İÇİN AVUKAT’’  

 

Diyorum. Saygılarımla. 05.04.2016

Avukat Ali DİLBER
Düzce Barosu Başkanı
 
 
 
 
 
 

26.04.2024
AV. TANER ÇAKIR
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.