MİLLETİMİZİN BAŞI SAĞ OLSUN
Tarih: 24.12.2023| Okunma Sayısı: 181

“Bölgede 22 ülkenin sınırları yeniden çizilecek” projesinin gereği olarak emperyalist güçler ve tetikçilerinin saldırıları neticesinde son 48 saat içinde 12 kahraman askerimiz şehadete erişti.
Şehidlerimize Allah’tan rahmet aileleri ve Aziz Milletimize başsağlığı dileriz.
Dört bir yandan, terör, ihanet, savaş ve işgal tehdidi ile kuşatma altına alınan ülkemizin savunma hattını sınır ötesinde kuran TSK’nin kararlılık ve cesareti her türlü övgü ve takdire şâyandır.
Canları pahasına devletimizin ülkesi ve milleti ile bölünmez bütünlüğünü müdafaa eden ve adeta adı konulmamış bir İstiklal Harbi mücadelesi veren tüm güvenlik güçlerimizi sonuna kadar destekliyor ve her koşulda yanlarında olduğumuzu ifade ediyoruz.
Teröre karşı amansız bir mücadele verdiğimiz bu günlerde, sadece teröre ve teröristlere değil. Terörü destekleyen, cesaretlendiren, hoş gören, tolerans gösteren herkesin ve her kesimin karşısında dimdik durmak vatanseverliğin, fikir ve fiil namusunun bir gereğidir.
Sanat ve bilim çevrelerinin, her türlü meslek kuruluşu ve teşkilatının, kamu kurum ve kuruluşlarının, yasama, yürütme ve yargının olanca gücüyle bu duruşu göstermesi bir zarurettir.
Birleşmiş Milletler Anlaşmasının 5. Maddesinden doğan meşru müdafaa ve uluslararası hukuktan kaynaklanan sıcak takip dahil aktif mücadele hakkımızın kullanılması sonuna kadar meşru, legal ve ahlakidir!
Düzce Barosu olarak Türkiye Cumhuriyeti Devletinin terörle mücadelesini tereddütsüz destekliyor, PKK ve PYD türevi terör örgütlerini bütün gücümüz ve inancımızla lanetliyoruz.
Şühedanın davası ve geride bıraktıkları emanetimizdir.
Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Aziz Türk Milleti ilelebet payidar olacaktır.

27.04.2024
AV. TANER ÇAKIR
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.