DÜZCE ADLİYESİNDE YENİ UYGULAMA BAŞLADI
Tarih: 3.10.2013 23:00:00| Okunma Sayısı: 3766

 
             Düzce Adliyesi' nde Mahkeme Yönetimi Sistemine Destek Projesi Kapsamında Düzce Barosu Başkan Yardımcısı Av. İbrahim KIRIKCI' nın Konuşma Metni;
 
 

Düzce Barosu Yönetim Kurulu ve tüm baro mensubu meslektaşlarım adına konuklarımızın tümüne hoşgeldiniz diyor, hepinize saygılar sunuyorum 

 

Mahkeme Yönetim Sisteminin uygulanmasında pilot adliyelerden olan Düzce Adliyesinde yapılan çalışmalar başarıyla sonuçlanmış ve sistem tüm işlevleriyle hayata geçmiş bulunmaktadır. Gerçekten de bu sistem çağdaş hukuk devletine yakışan, personelin çalışma verimliliğini arttıran, zaman kayıplarını da ortadan kaldıran önemli bir teknik uygulama olarak karşımıza çıkmıştır.  

 

Biz Avukatlar olarak bu sistemin adliyemizde uygulanmasından dolayı başından beri olumlu düşünmekteydik, halende olumlu olan bu düşüncemiz devam etmektedir. Çünkü Avukatlar yani savunma ,  Yargınının kurucu unsuru olarak bu sistemde hakettiği yerini bulmuştur.Özellikle ilk pilot adliyede uygulanmak istenen , kısıtlı alanlara avukatların girmemesi düşüncesinden vazgeçilmesi bizim açımızdan olumlu ve olması gereken bir gelişmedir.Bu konuda ki olumlu gelişme için Adalet Bakanlığımız ile Hakimler  ve Savcılar Yüksek Kuruluna teşekkür ederiz. 

 

Mahkeme Yönetim Sisteminin adliyemize kurulması evresinde üstün gayret ve çalışmalarından dolayı  da Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Sayın Ramazan Solmaz ile Düzce Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Sayın Faruk Şener e de şahsım ve tüm meslektaşlarım adına ayrıca teşekkür ediyorum.Yine bu sistemin denenmesi ve uygulanması aşamalarında özverili çalışmalarından dolayı  tüm hakim,savcı, avukat meslektaşlarım ile cefakar adliye personelini de tebrik ediyorum.  

 

Kıymetli misafirler ; 

 

Adliyemizde ki bu önemli atılımlarla birlikte baromuzda bu hizmet seferberliğine kendi görev sahası yönünden katılmış ,bu kapsamda zorunlu müdafi görevlendirmelerinde, otomatik CMK atama sistemine geçen baromuz bu alanda yaşanan bazı aksamaları ortadan kaldırmıştır. Sisteme geçişte baromuz imkanları ile karşılanmak suretiyle  Emniyet, Jandarma, Adliye personeli ve avukat meslektaşlarımıza eğitim semineri verilmiş ve sistemin verimli bir şekilde işlemesi sağlanmıştır. Sistem şu anda sorunsuz olarak hizmet vermeye devam etmektedir.  

 

Baromuz mahkeme yönetim sisteminin kurulumu aşamalarıyla ilgili olarakta avukat meslektaşlarımızı ilgilendiren tüm gelişmeleri SMS bilgilendirme sistemi ile mensuplarına anında duyurmak suretiyle meslektaşlarımızın sisteme uyumunu ve  katılımını sağlamıştır. 

 

Sayın müsteşarım ; 

 

Gelinen bu olumlu aşamada bir temennimize de size arz etmek isterim.Bu temenniyi burada dile getirmeyi tüm meslektaşlarıma karşı ve yine Düzce halkına karşı  bir görev addediyorum.Bu özgün uygulamalarla bu seviye gelen adliyemize artık birinci bölge olmak bir hak olmuştur. Biz en kısa sürede Düzce Adli Yargı çevresinin  birinci bölge olmasını istiyor ve bunu da Düzce adliyesi olarak çoktan hakettiğimizi düşünüyoruz. Bu konuda  ki üstün gayretlerinizi Düzcemiz’ den esirgemeyeceğinize olan inancımız da tamdır.

    

Son olarak bu vesile ile bir konuyu daha dile getirmek isterim..Şöyle ki ; soruşturma evresinde  kısıtlılık kararı olmayan soruşturma evrakına vekaletname sunduğumuzda her belgeyi inceleme ve örnek alma hakkımız olmasına karşın, uyap ortamında, vekaletimiz olan dosyayı yani soruşturma evresini görememekteyiz ve bilişim olarak dosyaya ulaşamamaktayız..Bu husus kamusal bir görevde olan mesleki faaliyetimizin yürütümünde önemli bir güçlük oluşturmaktadır. Bu güçlüğünde bir an evvel giderilmesi için gerekli mevzuat değişikliğini ve uygulamayı sizlerden önemle talep etmekteyiz. 

 

Bu duygu ve düşüncelerle ,Mahkeme Yönetim Sisteminin Düzce deki yargısal faaliyetin yürütülmesinde önemli bir hizmet göreceği inancı ile Ülkemize, Düzcemize ve tüm meslektaşlarımıza hayırlı olmasını diliyor saygılar sunuyorum. 

 

 

 

03.10.2013 
DÜZCE BAROSU BAŞKAN YARDIMCISI 
AV.İBRAHİM KIRIKCI

  

26.04.2024
AV. TANER ÇAKIR
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.