5 NİSAN AVUKATLAR GÜNÜ
Tarih: 2.04.2013 23:00:00| Okunma Sayısı: 3741

 

AVUKATLAR GÜNÜ BASIN BÜLTENİ

 

Baromuzun kuruluşunun 13. yılında Düzce Barosu Yönetim Kurulu ve şahsım adına tüm meslektaşlarımızın AVUKATLAR GÜNÜNÜ KUTLUYORUM.

 

Yeni bir Avukatlık yasasının çıkarılması şart olmuştur.Ancak bu yasa çıkması belli bir süre alacağındın Avukatlık Mesleğine girişte mutlaka sınav getirilmelidir.Bu konuda 79 Baro ve Türkiye Barolar Birliği sınavın gelmesi için ortak karar almışlardır.

 

Her ne kadar 1 Haziran 2005’te yürürlüğe giren yeni Türk Ceza Yasasının 6/d maddesi, yargı görevi yapanlar deyiminde avukatlar demişse de savunmanın, Toplumun beklentisi haline gelen Yeni bir Anayasada AVUKATLIK YARGI BÖLÜMÜNDE MUTLAKA YERİNİ ALMALIDIR. Bu eksiklik İddia, savunma ve  karardan oluşan yargıyı etkilemektedir. Savunma, bir an önce Anayasada ki Yargı bölümde yerini almalıdır. Dolayısı ile meslek yasamızın 1. maddesine kamu hizmeti anlatımının yanına, yargı görevi yapan deyimi mutlaka eklenmelidir.

 

Avukatlık hizmetinde KDV oranı çok yüksek olup mutlaka % 18 den, % 8’e indirilmelidir. % 18 KDV oranı hiçbir meslekte kalmamıştır.

 

Meslektaşlarımızın büyük özveri ile yürüttükleri CMK hizmetinin devam edebilmesi için gerekli yasal düzenlemelerin bir an önce yapılması gerekir. CMK uygulamasında yeni bir düzenleme yapılarak soruşturma ve kovuşturma aşaması şeklinde ayrılmasının daha faydalı olacağı düşüncesindeyim.Soruşturma aşamasında isteyen herkese Baro olarak avukat görevlendirelim ancak Kovuşturma aşamasında her isteyene değil de gerçekten avukat tutmaya maddi gücü olmayanlara Adli Yardım şeklinde görevlendirme olması gerektiğini düşünüyorum.

 

Bu duygu ve düşüncelerle meslektaşlarımızın avukatlar gününü kutlarlarken diyorum ki:

 

“HERKEZ İÇİN ADALET

ADALET İÇİN AVUKAT”

 

Saygılarımla. 04.04.2013                                                      

                                                           Av. Ali DİLBER

                                                       Düzce Barosu Başkanı

 

26.04.2024
AV. TANER ÇAKIR
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.