BASINA VE KAMUOYUNA
Tarih: 30.04.2019| Okunma Sayısı: 739

BASINA VE KAMUOYUNA


Geçtiğimiz günlerde Ülkemizin güzide bilim üreten, farkındalık yaratan Üniversitesi olarak bildiğimiz ve gıptayla takip ettiğimiz Boğaziçi Üniversitesinin islam araştırmaları topluluğunun davetiyle oturuma katılan Yunan asıllı İngiliz vatandaşı HAMZA ADREAS TZORTZİS milletimizin ATASI olan GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ ü kastederek bir takım gerçek dışı ve Türk Milletini yaralayıcı ithamlarda bulunduğunu maalesef ki üzülerek takip ettik.


Şu bilinmelidir ki bu Aziz Türk Milletinin tek ATASI GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ tür. GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATAÜRK sadece Türk Milletini esaretten kurtarmakla kalmamış, yaptığı devrimlerle bu milleti Çağdaş seviyeye yükseltmiş, Demokratik, Laik Hukuk devletinin temellerini atmıştır. Bilindiği üzere, halkının %90’ ının müslüman olduğu ülkemizde, Kuranı Kerim’in ilk Türkçe Tesfiri Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından  yaptırıldığı gibi, her Türk Yurttaşının inancını layıkıyla yaşamasını yine Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK’ e borçlu olduğu bir gerçektir. 


En üzücü olan da topluma malolmuş böylesi bir bilim kurumunda, dinleyicilerin Büyük Önder Atatürk sayesinde fikirlerini özgürce savunduğu, kendilerine yine Atatürk İnkılapları sayesinde çağdaş eğitim imkanı sağlanmış olmasına rağmen, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ ü kastederek “şeytanın dostu” şeklinde büyük önderi yaftalayan konuşmacı HAMZA ADREAS TZORTZİS alkışlamalarıdır. 


HİÇBİR GÜÇ, BU MİLLETİN BÜYÜK ATASINI KARALAYAMAZ. BÜYÜK ATANIN ÇOCUKLARINI O’ NUN YOLUNDAN DÖNDÜREMEZ. İLK GÜNKÜ HEYECANIMIZLA YAPILAN BU SALDIRININ VE BUNUN BENZERİ SALDIRILARIN KARŞISINDA OLACAĞIMIZI, KENDİSİNİ BİLİM İNSANI OLARAK TANITAN ANCAK YAPTIĞI KONUŞMAYLA BİLİM VE GERÇEKLİKTEN UZAK İFTİRALARLA KARALAMAYA ÇALIŞAN KONUŞMACI HAKKINDA CUMHURİYET SAVCILIĞI NEZDİNDE SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIMIZI AYRICA ÜLKEYE GİRİŞİNİN YASAKLANMASI İÇİN GÖÇ İDARESİNE DÜZCE BAROSU ADINA MÜRACAAT EDECEĞİMİZİ KAMUOYUNA SAYGIYLA PAYLAŞIRIZ.

Av. Azade AY
Düzce Barosu Başkanı

26.04.2024
AV. TANER ÇAKIR
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.