Tarih: 5.05.2022| Okunma Sayısı: 393

Adını sıklıkla bilhassa kadınlar ve kadınların giydikleri kıyafetlerle ilgili açıklamaları ile duyduğumuz, spor ve kadın düşmanlığı nedeniyle mensup olduğu siyasi partiden ihraç edilmiş olan ve siyasi kimliğini ve seçilmişliğini de kullanarak yaptığı uygunsuz açıklamalar ile hem güzide ilimiz Düzce’yi hem de Düzcelileri sürekli olarak tüm ülkeye ve Dünyaya mahcup eden Kaynaşlı İlçe Belediyesi Başkanı Birol Şahin, son olarak 22 yıllık süren hasretten sonra 3. Liği şampiyon olarak tamamlayıp 2. Liğe yükselen Düzcespor’un şampiyonluk kutlamalarında bir kadın sanatçı ile anlaşılarak yapılacak olan eğlence ve kutlamalar konusunda şahsi Facebook hesabı üzerinden kadın düşmanı ve cinsiyet ayrımcısı fikirlerle hem suç içeren hem de münasebetsizce açıklamada bulunmuştur. Söz konusunpaylaşım ülkemizde  bir çok kesimce kınanmış ve eleştirilmiştir.
Kadınların adının, giysilerinin, kadınların yaptıkları spor ve hertürlü faaliyetlerinin, kadın sanatçıların şarkı söylemesinin ve mesleklerinin, din kisvesi altında ve ayrıca Türk örf ve adetlerini hiçe sayarak  şahsi ve siyasi olarak ön plana çıkmak için münasebetsizce konu edilmesini Düzce barosu olarak kabul etmiyoruz. Kadın milli sporcularımız, herkesçe sevilen ve dinlenen sanatkarlarımız, siyasilerimiz, yöneticilerimiz, vatandaşlarımız ve erkekler kadar her statü ve konumda bulunmaya hakkı olan tüm kadınlar bu toplumun ayrılmaz ve eşit bir parçasıdır.
Yalnızca cinsiyetleri gereği, kadınların ayrımcılığına ve toplumsal baskıya maruz kalmaları da kabul edilemez.
Kadınlara düşmanlık besleyen, kadınların toplumsal hayatın bir parçası olduğunu kabul edemeyen kişileri değil idareci sıfatı ile toplumsal bütünlükte dahi görmek istemiyoruz.
Cinsiyetçi, ayrıştırıcı, düşmanlık içeren ve özellikle de sadece dikkat çekmek amacı ile sarf edilen cümleleri de artık duymak istemiyoruz.
Birol Şahin’i en ağır şekilde kınıyoruz, sürekli kadınları ve kadınların özel hayatlarını ilgilendiren açıklamalar yapmaktan vazgeçmeye, topluma kötü örnek olması nedeniyle tüm kadınlarımızdan derhal özür dilemeye ve belediye başkanlığından da derhal istifa etmeye davet ediyoruz.

Düzce Barosu Başkanlığı

26.04.2024