18 MART 1915 - ÇANAKKALE ZAFERİ

18 Mart 1915, destanlaşan bir zaferin tarihidir. Büyük Türk Milleti kazandığı bu zaferle 1. Dünya Savaşı’nın seyrini değiştirmiş; vatanı olan Anadolu’yu en güç şartlar altında dahi, birlik ve beraberlik içerisinde, muhafaza ve müdafaa edeceğini tüm Dünya’ya göstermiştir. Kahraman Türk ordusu Çanakkale’de, kendisinden sayıca ve donanım olarak kat be kat üstün görülen itilaf devletleri ordularını bozguna uğratmış, “Çanakkale Geçilmez” diyerek düşman işgaline karşı koymuştur.

 

Çanakkale Zaferi bu milletin vatanı söz konusu olduğunda her türlü yoksulluk ve yoksunluğa rağmen topyekun mücadeleye hazır olduğunun başlıca kanıtlarındandır. Büyük Önder Gazi Mustafa Atatürk Conk Bayırında askerlerimize ““Ben size taarruzu emretmiyorum, ölmeyi emrediyorum” sözleri ile hitap ederken, bir Mehmetçik dahi ardına bakmamıştır. Nitekim Kurtuluş Savaşımızın temelleri de bu zaferle atılmış, bağımsızlığımız bu ruhla kazanılmıştır.

 

Çanakkale Zaferi’nin 103. yıldönümü vesilesiyle başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, yaşadığımız hayatı ve vatanımızı canları pahasına bize armağan eden şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi Düzce Barosu olarak bir kez daha rahmetle ve minnetle anıyoruz.

 

Avukat Azade AY

Düzce Barosu Başkanı