CMK UYGULAMALARI SEMİNERİ

Düzce Barosu tarafından Meslek İçi Eğitim Semineri olarak 21 Ekim 2017 tarihinde Turan Otel’de Türkiye Barolar Birliği Eğitim Merkezi Yürütme Kurulu Üyesi Av. Turgay Demirci’nin koordinatörlüğünde İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Prof. Dr. Adem Sözüer ve Yrd. Doç. Dr. Batuhan Baytaz’ın eğitmenliğini yaptığı  “CMK Uygulamaları” semineri düzenlenmiştir.

Düzce Barosu tarafından düzenlenen seminere Düzce Barosu avukatlarının yanı sıra Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan Cumhuriyet Savcısı Özkan Nar, Düzce İl Emniyet Müdürlüğü, Akçakoca, Gölyaka, Çilimli, Yığılca, Kaynaşlı İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Düzce İl Merkez Jandarma Komutanlığı, Akçakoca, Kaynaşlı, Çilimli, Cumayeri, Beyköy, Gölyaka İlçe Jandarma Komutanlığı mensupları geniş katılım sağlamışlardır. Yapılan seminerde güncel sorunların ışığında CMK uygulamalarına ilişkin çalışma yapılmıştır.

Düzce Barosu Başkanı Avukat Azade AY konuyla ilgili yaptığı açıklamada; ‘’bu seminerlerin meslektaşların mesleki faaliyetlerinin gelişmesi açısından oldukça önemli olduğunu, CMK komisyonunda görev alan ve vatandaşların adli yargılamaya erişimini kolaylaştıran meslektaşlarımın destek vermeye devam edeceklerini, yine bu kapsamda CMK uygulamalarında Düzce Barosu ile birlikte faaliyet gösteren kolluk kuvvetlerinin ve yargı mensuplarının da bu seminerlere iştirak etmelerinin önemli olduğunu, bu düşünce ile de gerek yargı mensuplarının gerekse kolluk kuvvetlerinin de Düzce Barosu tarafından düzenlenecek olan meslek içi eğitim seminerlerine davet edeceklerini bildirerek başta bu seminerin düzenlenmesinde katkıda bulunan başta TBB Yönetim Kurulu üyelerine, katılan değerli hocalarımıza, davetimizi kırmayarak seminerimize katılan Düzce Adliyesi Yargı Mensuplarına, Düzce İl Emniyet Müdürlüğü’ ne,  Düzce İl Jandarma Komutanlığı’ na ve Baromuzun CMK komisyonunda görev alan meslektaşlarımıza ve Yönetim Kurulu Üyelerimize ayrı ayrı Düzce Barosu adına teşekkür ederim.’’ Dedi.