LOZAN BARIŞ ANTLAŞMASININ 97 YIL DÖNÜMÜ
Ulusumuzun askeri zaferini ve bu zafere giden tılda ne denli haklı olduğumuzu Dünya’ya ilan eden ,ezilen ve sömürülen tüm mazlum uluslara örnek olan ,umut aşılayan ,genç  Cumhuriyetimizin kurucu belgesi olan Lozan Barış Antlaşmasının 97. Yıl dönümünü kutluyoruz.

Bu antlaşmanın görüşmelerinde İsmet Paşa emperyalist güçlere karşı büyük direnç sergilemiş ve Türk tarihi açısından önemli bir diplomatik zafer kazanılmıştır. Türkiye Cumhuriyeti’ni içerden ve dışarıdan
kuşatan, ekonomik bağımsızlığını yok eden kapitülasyonlar ve her türlü sömürü ortadan kaldırılmış ,yüzyıllardır süregelen Anadolunun Türk yurdu olmaktan çıkarılmanın çabasının sonuç belgesi olan Serv Antlaşması da Lozan Sayesinde tarihin derinliklerine gömülmüştür.
Şimdi ise böylesi antlaşmayı küçümsemek , en hafifinden emperyalist güçlerle işbirliğine devam edildiğini ,aynı zihniyetin aramızda dolaştığının göstergesidir.

Çağdaş Cumhuriyetimizin kurucu belgesi olan Lozan Antlaşması'nın 97.yılında Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ü bu antlaşmanın mimarı büyük devlet adamı İsmet İnönü'yü ve diğer ulusal kurtuluş kahramanlarını saygıyla anıyor ve şükranlarımızı sunuyoruz. 

                                          Av Azade Ay
                                  Düzce Baro Başkanı