BASINA VE KAMUOYUNA

29.05.2019 günü İstanbul Anadolu Adliyesi 2. İş Mahkemesi Hakimi duruşma sırasında davacı vekili olarak görev yapan meslektaşımıza yönelik cinsiyetçi, kaba ve ayrıştırıcı hareketler yaptığını hatta bu hareketlerini tutanağa geçirterek meslektaşımızı rencide ettiğini üzüntüyle öğrendik. Maalesef ki Hakimlik Mesleğini onur ve vakarına yakışmayan bu hareketler meslektaşımızı ve dolayısıyla avukatlık mesleğini derinden yaralamıştır.

Öncelikle 2. İş Mahkemesi Hakiminin onur kırıcı bu davranışlarda bulunmaya kimden cesaret aldığı, hangi saik ile hareket ettiği sorgulanmalıdır. Hiç kimse hangi sahip olursa olsun avukatları kıyafetleri üzerinden ayrıştırmaya, ötekileştirmeye ve aşağılayamaz, avukatlık mesleğinin onuruna ve makamına leke süremez.

Bu nedenle Hakimlik Mesleğinin vakarını zedeleyen bu eylem karşısında Düzce Barosu olarak olayın takipçisi olacağımızı, bu eylemin faili Hakim hakkında disiplin yönünden gereğinin yapılması için HSK ve Adalet Bakanlığı nezdinde girişimlerde bulunacağımızı kamuoyuna bildiririz.

Av. Azade AY