3 ARALIK DÜNYA ENGELLİLER GÜNÜ
Tarih: 3.12.2017| Okunma Sayısı: 912

Birleşmiş Milletler tarafından 1992 yılında Dünya üzerinde yaşam mücadelesi veren engellilerin bu mücadelelerine dikkat çekmek amacıyla 3 Aralık Dünya Engelliler Günü olarak ilan edilmiştir.

Üzülerek belirtmek gerekir ki mevcut mevzuatımızda, engelli haklarına ve engellilerin sosyal hayata entegrasyonuna ilişkin düzenlemeler oldukça yetersizdir. Her ne kadar 2005 yılında yürürlüğe giren 5378 Sayılı Engelliler Hakkındaki Kanun ile bu konudaki mevzuat birleştirilmeye çalışılmış ise de, yasanın uygulanmasının büyük oranda yönetmeliklere bırakılması, birçok hususun çözümsüz kalmasına yol açmıştır. Yine ülkemiz Birleşmiş Milletler Engelli Hakları Sözleşmesi’ne taraf bir ülke olmasına rağmen, sözleşme hükümlerinin uygulanmasında da pek çok sorunla karşılaşılmaktadır.

Sosyal bir hukuk devleti olan ülkemizde engellilerin toplum yaşamına yüzde yüz katılımının sağlanabilmesi için uygulamaya yönelik yönetmelik hükümlerinin bir an önce hayata geçirilerek yasal boşluk ve karmaşanın ortadan kaldırılması gerekmektedir.

Her bireyin aynı zamanda bir engelli adayı olduğunu bir kez daha hatırlatır, tüm engelli vatandaşlarımızın 3 Aralık Dünya Engelliler Gününü  Düzce Barosu adına kutlarım.

 
Avukat Azade AY
Düzce Barosu Başkanı
 

 


19.04.2024
AV. TANER ÇAKIR
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.