ÇOCUK İZLEM MERKEZİ
Tarih: 11.07.2017| Okunma Sayısı: 2117

 
 
Başbakanlık tarafından 04.10.2012 tarih 28431 sayılı Resmi Gazete'de yayınlanan 2012/20 sayılı Genelge ilecinsel istismara uğrama şüphesi bulunan mağdur çocukların, ifadelerinin alınması , adli muayenesinin yapılması ve diğer her türlü soruşturma işlemlerinin tek bir merkezde yapılarak çocuktaki travmanın etkilerinin azaltılması planlanan Çocuk İzlem Merkezlerinin kurulumu hedeflenmiştir.

Bu kapsamda Düzce İli'nde Çocuk İzlem Merkezi kurulması için Düzce Barosu Çocuk Hakları Merkezi tarafından ön çalışma yapılmış olup, ilk olarak Düzce Cumhuriyet Başsavcılığı ile konuya ilişkin temaslarda bulunulmuştur. Baro Başkanımız Azade Ay'ın Düzce Cumhuriyet Başsavcısı Savaş Düzgün ile yapmış olduğu görüşmede konunun önemi dikkate alınarak C. Başsavcılığı'nın da bu hususta gerekli desteği sağlayacağı ve ivedi bir şekilde bünyesinde çalışmalara başlanacağı bildirilmiştir. 
10.07.2017 tarihinde ise konu hakkında  Düzce Barosu Başkanı Av.Azade Ay ve  Çocuk Hakları Komisyonu üyeleri Düzce Valisi Zülkif Dağlı'yı makamında ziyaret etmişler ve ön çalışma sunularak Düzce'de Çocuk İzlem Merkezi kurulması hususunda talepler iletilmiştir.

Ziyarette Düzce Valisi Zülkif Dağlı tarafından talebimiz memnuniyetle karşılanmış olup, gerek kuruluş ve gerekse işleyiş açısından Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ve Sağlık İl Müdürlüğü ile ilgili tüm kamu kurum ve kuruluşlarının koordineli çalışmasının sağlanacağı beyan edilmiştir. Yine Çocuk İzlem Merkezi'ne yer tahsisi ve tefrişatı ile kurum personelinin görevlendirilmesi hususunda Vali Zülkif Dağlı tarafından konunun takipçisi olacağı bildirilmiştir. 
 
 
 
 

20.04.2024
AV. TANER ÇAKIR
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.