TÜRKİYE BAROLAR BİRLİĞİ 34. OLAĞAN GENEL KURULU
Tarih: 15.05.2017| Okunma Sayısı: 2254

Türkiye Barolar Birliği'nin 34. Olağan Genel Kurulu, 13 Mayıs 2017 tarihinde, Av. Özdemir Özok Kongre ve Kültür Merkezi'nde başladı. TBB Başkanı Av. Metin Feyzioğlu, Yönetim, Disiplin ve Denetleme Kurulu üyeleri ile baro başkanları ve TBB delegelerinin katılımıyla gerçekleştirilen ve iki gün boyunca devam edecek Genel Kurul'da TBB yeni Başkanı ile Birlik organları belirlenecek.

 

Divan Kurulu Başkanlığı'na İstanbul Barosu Başkanı Av. Mehmet Durakoğlu, Divan Kurulu Başkanvekilliği'ne Ankara Barosu Başkanı Av. Hakan Canduran ve Divan Kurulu üyeliklerine İzmir Barosu Başkanı Av. Aydın Özcan ile Düzce Barosu Başkanı Av. Azade Ay'ın seçildiği Genel Kurul'un açış konuşmasını, TBB Başkanı Av. Prof. Dr. Metin Feyzioğlu yaptı.

 

Feyzioğlu yaptığı konuşmada, yargının ancak bağımsız, tarafsız, etkin ve hesap verebilir olduğunda hukukun üstünlüğünden söz edilebileceğine işaret ederek, hakim ve savcıyı, idarenin bürokratı olmaktan çıkarıp gerçekten hakim ve savcı yapan unsurun, etkin ve bağımsız savunmanın varlığı olduğunu dile getirdi.

 

"Türkiye Barolar Birliği'nin asli görevi hukukun üstünlüğünü korumak, insan hakları ihlalleriyle mücadele etmektir" diyen Feyzioğlu, keyfiliğin hüküm sürdüğü bir ülkede avukatın alın terinin de değerinin olmayacağını söyledi.

 
 
 
 
 

29.03.2024
AV. TANER ÇAKIR
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.