ÇOCUK HAKLARI KOMİSYONU
Tarih: 29.11.2016| Okunma Sayısı: 4537

ÇOCUK HAKLARI KOMİSYONU

 

Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi – Av. Ender Özen

Genel Sekreter – Av. Tuğba Can

Üyeler

  • AV. İREM ALBAYRAK
  • AV. BATUHAN UTKU MISIR
  • AV. BAHAR YILMAZ TEMEL
  • AV. ÖMER YEL
  • AV. BAŞAK CANDAN OCAK
  • AV. BİRSEN BABAOĞLU KORKMAZ

 

 

 

 

Komisyon Çalışmaları

-12.11.2016 tarihinde Türkiye Barolar Birliği Başkanlığında ‘’Çocukların İstismardan Korunması ve Önleme’’ konusunda oturum başkanlığı yapıldı.
 
 
 
 
 

-17.11.2016 tarihinde toplumun özellikle istismara maruz kalan çocukların tespiti herhangi bir izne tabi olmaksızın sağlık kurumlarında çalışan doktor ve sağlık çalışanların bilinçlendirilmesi bakımından broşür basıldı. Verilen bu broşür Düzce İli çevresinde bulunan sağlık kurumları ve okullara dağıtıldı.

-23.02.2017 tarihinde Düzce Barosu Çocuk Hakları Komisyonu’nun kamu kurumları ile işbirliği çalışmaları kapsamında, orta ve ağır seviyede zihinsel engelli çocukların eğitim görmekte olduğu Düzce Merkez Yeşildüzce Özel Eğitim ve Uygulama Merkezi 1. Kademe Okulu’nun daveti üzerine 23.02.2017 günü gerçekleştirilen veli bilgilendirme toplantısına Komisyon olarak katılım sağlanmış ve komisyon üyesi Av. Bahar Yılmaz Temel tarafından velilere hukuksal konularda bilgilendirme yapılmıştır.

Toplantıda özellikle zihinsel engelli çocukların velayet hakları, reşit olan engellilerin 18 yaşından sonra hukuken kısıtlanması için izlenecek yol ve başvuru makamları konularında bilgi verilmiş, konu hakkında velilerin soruları cevaplandırılmıştır.

 
 
 
 
 
 

- 05.04.2017 tarihinde Avukatlar haftası etkinlikleri kapsamında anıt parka Baromuzun çelengi sunulmuş, Çocuk Hakları Komisyonu tarafından Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliği içerisinde gerçekleştirilen “Bence Avukat Olmak” konulu Liselerarası Kompozisyon ve Ortaokullararası Resim yarışmaları sonuçları açıklanmış, kokteyle katılan Düzce Valisi Zülkif Dağlı , Düzce İl Emniyet Müdürü Hüseyin Deniz, Düzce İl Jandarma Alay Komutanı Albay Yılmaz Özdemir, Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet Göztaş , Cumhuriyet Savcısı Selami Arık ve Cumhuriyet Savcısı Ali İhsan İnce tarafından dereceye giren öğrencilere ödül ve plaketleri takdim edilmiştir.

 
 
 

-30.05.2017 tarihinde 1136 sayılı avukatlık kanununun 76. Ve 95. Maddeleri gereğince Kozan Ağır Ceza Mahkemesinde 2017/102 Esas sayılı dosyası ile görülen 12 kız çocuğumuzun yanarak ölümü ile sonuçlanan Aladağ Yurt yangını dosyasına Düzce Barosu olarak Duruşmaya katılınmış, müdahale talebinde bulunulmuş, Mahkeme heyetince duruşmaya katılma talebimiz kabul edilmiştir.

 
 

-05.07.2017 tarihinde Düzce İlinde ‘’Çocuk İzlem Merkezi’’ kurulması için girişimlerde bulunulmuş, bu kapsamda Düzce Cumhuriyet Başsavcısı ve Düzce Valiliği ile temasa geçilmiş, Cumhuriyet Başsavcısının ve Düzce Valisi’ nin vermiş olduğu destek ile ‘’Çocuk İzlem Merkezi’’ nin kurulması çalışmalarına başlatılmış, Düzce Valiliğince yer tahsisi yapılmış olup kuruluş aşaması devam etmektedir. Süreç Baromuzca etkin bir şekilde devam etmektedir.

 
 
 

-30.09.2017 tarihinde Tarsus 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ nin 2017/135 Esas sayılı dosyası ile görülen kamuoyunda Özge Can cinayeti olarak bilinen dosyaya Düzce Barosu adına müdahil talebinde bulunmuş, duruşmada Düzce Barosunu temsilen Düzce Barosu Başkanı Av. Azade AY katılmıştır.

 
 
 

-17.11.2017 tarihinde çocukların hakları bakımından bilinçlendirilmesi için Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi broşür halinde düzenlenmiştir. Broşür Düzce İlinde bulunan okullara dağıtıldı.

-20.11.2017 tarihinde Düzce Valiliği ve Yığılca İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliği çerçevesinde Yığılca İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda “Her çocuk hakları ile doğar” sloganıyla eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren okulların 4, 5, 6, 7 ve 8’nci sınıf öğrencilerinden oluşan 300 öğrenciye Düzce Barosu Çocuk Hakları Komisyonu üyesi avukatları Bahar Yılmaz Temel, Ayşegül Özcan Yaman, Şeyma Cebeci Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesinin içeriği ve çocukların doğuştan var olan haklarıyla ilgili sunum gerçekleştirilirdi.

Yığılca’da düzenlenen etkinliğe Baro Başkanı Azade Ay, Baro Yönetim Kurulu Üyeleri Meryem Aydın Şirin, Dilek Yılmaz Kocabıyık, Selami Ulusinan ve Ender Özen hazır bulundu. Çocuk Hakları Gününde düzenlenen anlamlı etkinliğin sonunda öğrencilere, bilgilendirme broşürü ve kitap dağıtıldı. 
 
 
 
 
 
 
 
    

-24 Kasım 2017 tarihinde Düzce Barosu 24 Kasım Öğretmenler günü nedeniyle öğretmenlerle bir araya geldi.

Düzce Baro Başkanı Av. Azade Ay, Yönetim Kurulu Üyesi Ender Özen ve Çocuk Hakları Komisyonu üyeleri, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle Gölyaka Yunus Emre İlkokulunda öğretmenlerle bir araya gelerek Öğretmenler Gününü kutladılar. Ziyarette öğretmenlere hediye takdim edilirken Baro Başkanı Av. Azade Ay, öğretmenlere sonsuza kadar destek vereceklerini belirterek “Bilginin, toplumda huzurun, dünyada barışın sembolü olan tüm öğretmenlerimizin öğretmenler günün kutuluyorum. Her zaman yanlarında onların destekçisiyiz” ifadelerinde bulundu. Baro Başkanı Azade Ay ve beraberindekiler daha sonra öğretmenlerle sohbet etti.

 
 
 
 
 
 
 

19.03.2024
AV. TANER ÇAKIR
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.