2015 - 2016 ADLİ YIL AÇILIŞI
Tarih: 1.09.2015| Okunma Sayısı: 2604

  

 
2015 - 2016 ADLİ YIL AÇILIŞ KONUŞMASI

          2015 - 2016 Adlı Yıl açılışı ile ilgili Basın Toplantımıza hoş geldiniz, şahsım ve Düzce Barosu adına herkesi saygı ile selamlıyorum.

 

Konuşmama Hazreti Mevla’nın sözü ile başlamak istiyorum; ‘’İyi niyetli insanlar yalana çabuk kanarlar, ama bilin ki onun da bir koruyup kollayanı vardır.’’

 

Son dönemde artarak devam eden terör olaylarını lanetliyoruz. Nerede ve kime karşı yapılırsa yapılsın terör bir insanlık suçudur ve asla tasvip etmemiz, kabul etmemiz mümkün değildir. Terör nedeniyle şehit olan tüm kamu görevlilerine ve hayatını kaybeden vatandaşlarımıza da Allahü tealadan rahmet, yakınlarına ve milletimize de başsağlığı diliyoruz. Milli birlik ve beraberliğimizle terör belasından çok yakın bir zamanda kurtulacağımız ümidini taşımaktayız.

 

         Geçtiğimiz Yargı döneminde Düzce’ mize atanan Valimiz Sayın Ali FİDAN’ a,  Garnizon Komutanı Jandarma Albay Bilal GÜVENİR’ e, Düzce Başsavcımız Kamil Erkut GÜRE ve Başsavcı Vekilimiz Ahmet ALTUN olmak üzere, Düzce Adliyemize atanan değerli Hâkim ve Cumhuriyet Savcılarımıza, Adli Personele, Mesleğe yeni başlayan veya nakille Baromuza gelen Avukat arkadaşlarıma hayırlı olsun diyor, başarılar diliyorum.

        Toplumun beklentilerini karşılayacak çağın evrensel değerleri ile bütünleşecek toplumsal uzlaşma sonucu özgürlüklerin asıl, kısıtlamaları istisna olduğu anlayışı ile hazırlanacak yeni anayasada Avukatlık mesleği yargı bölümünde düzenlenmelidir.

         Avukatlık mesleği 1136 sayılı yasa ile bir kamu hizmeti olarak düzenlenmiş ve avukatlar da kamu görevlisi olarak kabul edilmişlerdir.

       Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin birçok kararında belirtilen silahların eşitliği ilkesi özde ve şekilde uygulanmalı, kimi zaman iç içe geçen iddia ve karar makamlarının birlikteliğine son verilmelidir. Özellikle yargılamalarda iddia makamı ile karar makamının kürsüdeki birlikteliği gelişmiş ülkelerdeki gibi ayrılmalı, iddia ve savunma makamları eşit hale getirilmelidir.         

          Türkiye Barolar Birliğince hazırlanan Avukatlık yasası taslağının Mecliste bir an önce geçmesi biz avukatların dileğidir. Tamamı ile yasa değişikliği olmaması halinde acilen kısmi değişik yapılarak gelişmiş tüm ülkelerde olduğu gibi Avukatlık mesleğine girişte mutlaka sınav konmalıdır. Ayrıca CMK görevlendirilmesindeki ücretlerin Avukatlık asgari ücreti seviyesine çıkarılması, kovuşturma aşamasında adli yardım sistemine geçilmesi gerektiği kanaatindeyim. Gerek Uzlaşmacı, gerekse arabuluculuk görevleri,  pozitif yönde en iyi şekilde yine meslektaşlarımın yaptığı görülmektedir. Hizmet sektöründe %18 KDV gerçekten yüksektir. KDV’ nin uygun orana indirilmesi gerekmektedir.
 

Düzce Adliyesi Yargı bölgesi olarak birinci bölge olmuştur. Gerek adli, gerek idari, gerekse siyasi iradenin desteğine teşekkür ediyoruz.

 

Bölgemizde Düzce’ yi ön plana çıkaracak olan Adlı Tıp Bölge Müdürlüğünü Düzce’ye kazandırma yolunda Başsavcılık Makamının girişimlerini destekliyor, bu yatırımın Düzce’ye kazandırılmasını bekliyoruz.

 

Yeni adli yılınızı tebrik ediyor, ülkemize, milletimize ve Düzce’mize hayırlar getirmesini diliyorum.

Son söz tabi ki;

 

Adalet Devletin Temelidir. Herkes İçin Adalet, Adalet İçin Avukat.

 

          Saygılarımla.

 01.09.2015

 Avukat Ali DİLBER

 Düzce Barosu Başkanı 

25.04.2024
AV. TANER ÇAKIR
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.