BASIN BAYRAMI
Tarih: 22.07.2014 23:00:00| Okunma Sayısı: 1848

Baro Başkanımız Avukat Ali Dilber' in  24 Temmuz Basın Bayramı mesajı;

Demokratik yapının işlerliğini sağlayan en önemli araçlarından biri olan basının, meydana gelen olayları ilkeli ve tarafsız bir şekilde yansıtarak topluma doğruları aktarmak gibi bir misyona sahip olduğunu, böylesine önemli bir misyona sahip olan bağımsız ve güçlü bir basının, toplumun her anlamda gelişmesine ve ilerlemesine katkıda bulunan önemli bir araç olduğunu vurguladı.
"Yüz yılı aşkın bir süredir basınımızın üzerindeki sansürün kaldırılması, basın ve ifade özgürlüğü açısından bir dönüm noktası olmuştur. “Gazeteciler ve Basın Bayramı” olarak kutlanan 24 Temmuz, 1908’den beri özgür basın için bir milat olmuştur. Bu süreçte basınımız, çok hızlı bir ilerleme ve gelişme sergileyerek Cumhuriyetimizin ve demokrasimizin gelişmesinde çok önemli bir konumda yer almıştır. Elbette bu ilerleme ve gelişmenin en önemli aktörleri basın çalışanlarıdır. 
Bu vesile ile büyük bir özveri ile Düzce’mizde çalışmalarını yürüten değerli basın mensuplarının ve ülkemizin tüm basın çalışanlarının “Gazeteciler ve Basın Bayramı”nı en içten duygularımla kutlarım.

29.03.2024
AV. TANER ÇAKIR
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.