Başkanımızın Manşet Programındaki Sözleri
Tarih: 4.09.2013 23:00:00| Okunma Sayısı: 3087

Baro Başkanımız Avukat Ali DİLBER 03.09.2013 tarihinde Erol Tayhan'la Manşet programına konuk oldu. "Artık 1. bölge de hakkımız, bölge idare mahkemesi de...Adli tıp kurumu kazandırılması halinde Düzce'nin ikinci bir İstanbul olacağını vurguladı. Tüm bunların siyasi baskı ile olacağına dikkat çekti.Bir kez daha "İktidar bastırmalı" çağrısı yaptı.

SİYASİ BASKI ŞART

"Düzce Adliyesi'nin 1. bölgede olması yönündeki talebimiz haklı olduğunu düşünüyorum. Adalet Bakanlığının teklifi ile Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulunun kararı sonucu bölge ayrımı yapılmış, bugüne kadar bu hiç gündeme gelmemiş. Burada Adalet Bakanlığı teklif etmezse Hakimler ve Savcılar Kurulu böyle bir karar almaz. Bu siyasi baskı ile olur. Siyasilerimizin üstünde teklif açısından çok yük var. Burada birinci derece siyasi iktidarlardır. Bora olarak isteğimizi yazdık." dedi.

YETER BİZ DE BİRİNCİ BÖLGE OLALIM!

Batıda Bilecik hariç tüm illerin 1. bölgeye alındığına dikkat çekti. Konuyla ilgili kamuoyu oluşturulması gerektiğini belirtti.

"Ankara ve İstanbul'un ortasındayız. Soruşturma evrakı olarak baktığımızda 17 bin civarında evrakımız var. Bolu'nunki 8 bin civarında yani 2 katı. Batıda Bilecik hariç diğer iller 1. bölge olmuş. İl olduk artık yeter, biz de birinci bölge olalım. Artık bunun geç kalınmış bir olay olduğunu düşünüyorum. 1. bölgeye daha kıdemli hakim ve savcılar gelir. 1. bölgelerde kura ile gelenler var ama 2. bölgeler kadar değil. 2 senedir kategorilere ayrılacağı söyleniyor. Onu bekliyoruz. Seçimden önce bunu biran önce bildirmemiz lazım." diye konuştu.

1. BÖLGE FARZ, İDARE MAHKEMESİ DE SÜNNET!

Düzce'ye Bölge İdare Mahkemesi kurulması için de çalışma yapılması gerektiğini dile getirdi.

"Bölge idari mahkemelerimiz var. Sakarya'da 2 tane var yarısı bizden geliyordur. 1. bölge olmanın yanında Düzce'de bölge idare mahkemesi kurulabilir. Niçin Sakarya'ya gidelim. Biz kuralım Bolu'da bize gelsin. Bunun için öncelikle 1. bölge olmalıyız. 1. bölge olmak farz, bölge idare mahkemesi de sünnet! Bunu bir şekilde kamuoyu yapmalıyız. Düzce'de iktidar partisi 3 milletvekili var, Bolu'da 2. Siyasi iktidar bastıracak. En çok kimin dosyası varsa ona bakılsın, ona göre açılsın. Düzce daha hareketli ve gelişmekte olan bir il. Bizde dava daha çok var. Niçin Sakarya'ya gidilsin. Artık 1. bölge de hakkımız, bölge idare mahkemesi de..."şeklinde konuştu.

DÜZCE İKİNCİ BİR İSTANBUL OLACAK

Fevzi Çakmak Mahallesi'nde kurulacak olan Adli Tıp Merkezi'nin de Düzce'ye büyük katkı sağlayacağına dikkat çeken Dilber, "Adli Tıp Kurumu açılırsa Düzce'ye çok büyük eser bırakılmış olunacak. Bunu kazandırırsak bölgede tek olacak. Düzce ön plana çıkacak. Çevre illerin işlemleri Düzce'ye gelecek. Belli bir mesafe alındı. İkinci bir İstanbul olacak." diye konuştu.

AVUKATLIK SERBEST MESLEK DEĞİL!

Programda avukatların sorunlarına da değindi. Avukatlık mesleğine başlanması için sınav sisteminin geri getirilmesi gerektiğini savundu. Bunu meclise taşıyacak olan idareye anlatması gerektiği üstünde durdu.

"Maalesef her hukuk fakültesi mezunu 1 yıl stajının ardından avukatlık belgesi alıyor. Avukatlık ciddi bir meslektir ve mutlaka sınav getirmeli. Avukatlık mesleğinin serbest meslek olmadığını siyasi idareye çok iyi anlatılmalı. Türkiye'de şuanda fiilen bir başkanlık sistemi var. Kuvvetli bir genel başkan hem yürütmenin de yasamanın da başı. Bugün bütün hukukçu milletvekillerimiz hepsi istese dahi meclisten eğer genel başkan istemezse yasa taslağını sunma imkanları dahi yok. Başbakanımıza bunun anlatılması lazım." dedi.

19.04.2024