Tarih: 16.09.2012 23:00:00| Okunma Sayısı: 1606

DÜZCE BAROSU BASIN BİLDİRİSİ

Düzce Barosu terörü kınadı

Düzce Barosu, Bingöl’de meydana gelen ve 8 polisimizin şehit olduğu bölücü terör örgütünün saldırısını kınadı. Sert tepki gösteren Baro Başkanı Avukat Ali Dilber, Türk insanının bu oyuna gelmeyeceğini ve oyunu bozacağını söyledi.

Afyon’da 25, Hakkâri’de 4 Mehmetçiğimiz ile Bingöl’de 8 polisimizin şehit olması Düzce Barosunun teröre olan tepkisinin artmasına neden oldu. Düzce Barosu Başkanı Avukat Ali Dilber, terörün gittikçe azgınlaştığını, ateşlerin artık ocakları yakmadığını, tüm ülkeye yayıldığını söyledi. Tüm bu yaşananlara rağmen Türk insanının üzerinde oynanan oyuna gelmeyeceğini belirten Baro Başkanı Dilber, şunları söyledi: "Son aylarda üzüntümüz giderek artıyor. Terör gittikçe azgınlaştı. Kuşkusuz hedeflerine ulaşamayacaklar, başarısız olacaklar. Ancak bu toprakları bize vatan yapmak için canını veren her yiğidimizi her kahramanımızı saygıyla, minnetle anıyoruz. Ateş düştüğü yeri yakmıyor artık, ateş ülkeye giderek yayılıyor. Zaten hedefleri, amaçları da bu. İnsanları birbirine düşürmek gibi bir amaç güdüyorlar. Ancak ulusumuz böyle bir tezgaha gelmeyecek. Biz Düzce Barosu olarak son yaşadığımız bütün bu tür olayları şiddetle, nefretle, öfkeyle kınıyoruz. Ancak tekrar vurguluyoruz, Türk insanı, ulus bu oyuna gelmeyecektir. Zor oyunu bozar ve mutlaka bir gün hüsrana uğrayıp vazgeçeceklerdir diye düşünüyoruz. Biz yaşamlarını yitirerek şehit olan bütün kahramanlarımızı rahmetle anıyoruz. Yakınlarına, ailelerine, sevdiklerine baş sağlığı mesajlarımızı iletiyoruz. Acılarını paylaşıyoruz. Unutmamak gerekir, acılar paylaştıkça azalır."17.09.2012

Avukat Ali DİLBER
Baro Başkanı