SAMSUN'DA 1919 METRELİK DEV BAYRAKLI ŞEHİR TURU
Tarih: 9.05.2012 23:00:00| Okunma Sayısı: 2709

Düzce Baro Başkanı Avukat Ali Dilber, Atatürk'ün Kurtuluş Mücadelesi' ni başlatmak üzere 19 Mayıs 1919'da Samsun'a ayak bastığı Tütün İskelesi'nde açılan 1919 metrelik dev bayrak yürüyüşüne katıldı.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri çerçevesinde Atatürk'ün Kurtuluş Mücadelesi'ni başlatmak üzere Samsun'a ayak bastığı Tütün İskelesi önünde açılan 1919 metrelik dev bayrak Samsunlu gençlerin ellerinde Uğur Mumcu Parkı'na kadar taşındı. Yürüyüşe Samsun Vali Hüseyin Aksoy, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Göktan, Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz, Samsun Baro Başkanı Avukat Nejat Anıl ile birlikte Düzce Baro Başkanı Avukat Ali Dilber'de katıldı.

Av. Ali DİLBER, “Türkiye Barolar Birliği ve Samsun Barosunun düzenlediği Cumhuriyetimize Giden Yol Samsun etkinliğine katılmak için Samsun'a gelmiştik. Bu sayede 1919 metre boyundaki dev bayrağın yürüyüşüne katıldık. Bu büyüklükteki bir bayrağın önünde yürümekten dolayı ve bu ana tanıklık ettiğimden dolayı çok duygulandım” dedi.

29.03.2024