STAJ EĞİTİM MERKEZİ TANIŞMA TOPLANTISI
Tarih: 4.02.2021| Okunma Sayısı: 955

Baro Başkanı ve Staj Eğitim Merkezi tarafından 01.02.2021 tarihinde Stajyer Avukatlarımızla Tanışma toplantısı yapılmıştır.
Açılışta Baro Başkanımızın yaptığı konuşma;

Değerli Kurul Üyeleri,
Sevgili Meslektaşlarım
Düzce Barosu Staj Eğitim Merkezinin bu ilk tanışma toplantısında sizinle birlikte olmaktan duyduğum onurun sanırım tarifi olamaz.
Düzce Barosu genç bir barodur, ANCAK KURULDUKTAN TAM 17 SENE SONRA
STAJ EĞİTİMİNE KURUMSAL OLARAK BAŞLAMIŞ, 2017 yılından bu yana da kurulan bu staj eğitim merkezimiz staj eğitimine kurumsal bir kimlik kazandırmıştır. Burdan , önceki dönem staj eğitim merkezi başkanımız Av.Hidayet Can'a ve onun nezdinde tüm kurul üyelerine teşekkürü borç bilirim, 
Değerli meslektaşlarım,
Dünyanın en onurlu mesleğine , en etkili demokratik kitle örgütüne üye olmaya hoş geldiniz.
Seçmiş olduğunuz bu meslek, avukatlık ;
Mücadele ve direniş mesleğidir, 
Sizler en temel insan hakkı olan savunmayı savunacaksınız, bu nedenle bağımsız ve özgür her türlü baskıdan ari olmanız temel şarttır. 
Avukat ; devlete karşı, iktidara karşı, otoriteye karşı, insanı, bireyi, hakkı savunan kişidir. Savunma ise kutsanması gereken bir iş ve faaliyet olmayıp, yaşama hakkı gibi, mülkiyet hakkı gibi, özgürlük hakkı gibi, emek gibi, üretim gibi saygı duyulması, değer verilmesi, korunması gereken, vazgeçilmesi mümkün olmayan üstün bir haktır.Belki de tüm haklar içinde en üstün temel insan hakkıdır.
Bu nedenle, bu onurlu mesleğin vakarını taşınmak sizin için en temel göreviniz olmalıdır.
Son yılllarda, savunmaya ve demokratik haklarımıza sistematik olarak bir saldırı olduğu, mesleğin her anlamda erozyona uğratılmak istendiği ve zaman zamanda bunda başarılı olunduğu açıktır. Bu nedenle sizden özel olarak istediğim tek husus vardır, lütfen , demokratik hakların mücadelesinden, hukuk devletinden asla vazgeçmeyin, SAVUNMAYI SAVUNMAKTAN HİÇ BİR ZAMAN ÖDÜN VERMEYİN.
Bu bir yıllık staj döneminizi iyi değerlendirin
Hangi alanda uzmanlaşmak istediğinizi belirleyin,
İyi dostluklar kurun
Bir yılda güzel anılar biriktirin 
Bu bir yıllık süreç sizin meslek hayatınızdaki başarıya giden temel taşları döşeyeceğiniz bir süreç olsun,
Önce iyi insan olmaya odaklanmaktan asla vazgeçmeyin,
İnsanın içindeki tanrı VİCDANIR , demiş Viktor Hugo, buna ufak bir eklemede naçizane ben yapıyorum ve VİCDANINIZ PUSULANIZ olsun diyorum,
İlkelerinizden asla ödün vermeyin, 
Bağımsızlığınıza ve özgürlüğünüze ket vurma kimden gelirse gelsin asla müsamaha göstermeyin
Unutmayın ki avukat için bağımsızlık ve özgürlük nefes almasının temel şartıdır.
4000 yıldır var olan ve dünya var oldukça yaşayacak olan, AVUKATLIK mesleğini seçmenizin haklı gururunu her zaman taşıyacağınıza olan inancımı tekrar ederim .
SÖZLERİME SON VERİRKEN ANAYASA MAHKEMESİNİN 1985 TARİHİNDE VERMİŞ OLDUĞU KARARINDA DA BİLDİRDİĞİ ÜZERE Avukatlık tarihsel geçmişi, doğası ve görev alanı yönünden bağımsız bir meslektir... Tarih kadar eski, adalet kadar gerekli, fazilet kadar asildir..,


ARAMIZA HOŞ GELDİNİZ 
01.02.2021 


Av Azade Ay
Düzce Baro Başkanı

28.03.2024
AV. TANER ÇAKIR
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.