Tarih: 29.08.2020| Okunma Sayısı: 434

BASINA  VE KAMUOYUNA

Türkiye Büyük Millet Meclisinin 20 Temmuz 1922 günlü oturumun da dördüncü kez Başkomutanlık yetkisi verilen büyük önder Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın , işgalci güçlere son ve kesin darbeyi vurmak ,  Anadolu’dan atmak üzere, 26 Ağustosta başlattığı ve bizzat yönettiği taarruz sonucunda 30 Ağustos günü  ,işgalci güçlere kesin bir darbe vurulmuş, zafer Türk Ordusunun olmuştur.

Bir milletin varoluş savaşını böylesi  bir zaferle , Türk Ordusu tarafından  taçlandırılmış olması , bu millet için büyük bir onurdur. Sadece Türk  tarihini değiştirmekle kalmamış, Dünya Tarihine de yön vermiş , bu şanlı zaferin 98. yıldönümde bize düşen her zamankinden fazla olarak, yeni nesillere Başkomutanlık Meydan Muhaberesini, bu muhaberenin Türk Tarihi üzerindeki değerini ve önemini anlatmak ve öğretmek olmalıdır.

Bu zaferi ve haklı onuru bize bahşeden, Başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları ile, bu uğurda kanlarını ve canlarını feda eden şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla anar,  Zafer Bayramınızı Düzce Barosu adına kutlarım .

Av.Azade Ay,

20.04.2024