MAKBUZ TEK
Tarih: 11.01.2020| Okunma Sayısı: 4556

MakbuzTek Türkiye Barolar Birliği tarafından Avukatlar için özel olarak hazırlanmış bir Elektronik Serbest Meslek Makbuzu düzenleme programıdır.

MakbuzTek, 509 sıra nolu VUK Genel Tebliği uyarınca zorunlu hale getirilen elektronik serbest meslek makbuzunun Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından belirlenen standartlara uygun olarak elektronik ortamda oluşturulması, muhafazası, ibrazı ve raporlanması amacıyla oluşturulmuştur. Avukatlar için halen ihtiyari olarak uygulanan elektronik serbest makbuzu uygulamasının 01.06.2020 itibariyle zorunlu olmasına karar verilmiştir.

MakbuzTek ile serbest meslek makbuzu doğrudan dijital ortamda hazırlanabilmektedir. Buna bağlı olarak makbuza ilişkin Stopaj, KDV gibi hesaplamalar da Avukatın sisteme girdiği parametrelere uygun olarak otomatik olarak hesaplanmaktadır. 

Daha önce kendileri için serbest meslek makbuzu düzenlenmiş gerçek ya da tüzel kişilerin bilgileri kaydedilerek daha sonra düzenlenecek serbest meslek makbuzlarında kullanılabilmektedir.

MakbuzTek Çağrı Merkezi ile konusunda uzman personellerle kullanım ve teknik destek sağlanmaktadır.

Makbuz düzenlenen gerçek ya da tüzel kişilere SMS ve E-Posta ile bilgilendirme yapılabilmektedir.

 

MakbuzTeK tamamen bulut tabanlı çalışıp, internet erişimi olan tüm cihazlarda iş akışı yönetilebilmektedir. Herhangi bir sunucu veya bilgisayar gibi donanımsal yatırım gerektirmeden, Gelirler İdaresi Başkanlığı’nın 10 yıl boyunca saklanması zorunlu kıldığı makbuzların saklanması sağlanmaktadır.

MakbuzTeK - UHAP entegrasyonu ile Avukat ve Baro arasındaki işlemlerde otomatik makbuz kesme işlemi yapılabilmektedir.

MakbuzTeK - İcraTeK entegrasyonu ile İcraTek’ te kayıtlı dosyalarda Müvekkillere kesilen makbuzlar için MakbuzTek üzerinden e-smm düzenlenebilmektir.

MakbuzTeK - BüroTeK entegrasyonu ile BüroTek’ te kayıtlı dosyalardaki gelir kayıtları ve BüroTek Cari İşlemler modülündeki Müvekkillere kesilen makbuzlar için MakbuzTek üzerinden e-SMM düzenlenebilmektedir.

MakbuzTeK - OCAS entegrasyonu ile Avukatların CMK üzerinden aldığı görevler için keseceği serbest meslek makbuzları MakbuzTek üzerinden düzenlenebilmektedir.

MakbuzTeK - AYAS entegrasyonu sağlanarak Avukatların Adli Yardım üzerinden aldığı görevler için keseceği serbest meslek makbuzları MakbuzTek üzerinden düzenlenebilmektir.

e-Tahsilat Sistemi (ETS) ile borçlulara ve müvekkillere kredi kartlarıyla online ödeme yapmaları ve ödemelerini “taksitlendirerek” yapabilmeleri gibi kolaylıklar sağlanmaktadır. Bu özellik sayesinde Avukatlar alacaklarını daha rahat tahsil edebilir ve aynı program üzerinden hem ödeme alma hem makbuzla belgelendirme işlemini yapabilmektedirler.

 

 

www.makbuztek.com.tr
Müşteri Hizmetleri: +90 (850) 251 84 27
E-Posta: bilgi@makbuztek.com.tr
MakbuzTek Bir Türkiye Barolar Birliği Markasıdır.

 

MakbuzTeK TBB.pdf

 

 

29.03.2024
AV. TANER ÇAKIR
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.