30 AĞUSTOS ZAFER BAYRAMI
Tarih: 29.08.2019| Okunma Sayısı: 739

BASINA VE KAMUOYUNA

 

Türkiye Büyük Millet Meclisinin 20 Temmuz 1922 günlü oturumun da dördüncü kez Başkomutanlık yetkisi verilen büyük önder Gazi Mustafa Kemal Paşa’nın , işgalci güçlere son ve kesin darbeyi vurmak , Anadolu’dan atmak üzere, 26 Ağustosta başlattığı ve bizzat yönettiği taarruz sonucunda 30 Ağustos günü ,işgalci güçlere kesin bir darbe vurulmuş, zafer Türk Ordusunun olmuştur.

Bir milletin varoluş savaşını böylesi bir zaferle , Türk Ordusu tarafından taçlandırılmış olması , bu millet için büyük bir onurdur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 22 Ağustos 1924 tarihinde Dumlupınar’da yapmış olduğu konuşmada da bildirdiği üzere, Türk Devletinin Genç Türkiye Cumhuriyeti’nin temelinin bu zaferle sağlamlaştırıldığı, ölümsüz yaşayışının burada taçlandırıldığı, bu alanda akan Türk kanları , göklerde uçuşan şehit ruhlarının , devletimizin , cumhuriyetimizin ölümsüz koruyucuları olacağına olan inancımız tamdır.

Böylesi büyük bir onur ve haklı gururunu bu gün bile ilk günkü heyecanla yaşadığımız , sadece Türk tarihini değiştirmekle kalmamış, Dünya Tarihine de yön vermiş, bu zaferin yıldönümümde bize düşen her zamankinden fazla olarak, yeni nesillere Başkomutanlık Meydan Muhaberesini, bu muhaberenin Türk Tarihi üzerindeki değerini ve önemini anlatmak ve öğretmek olmalıdır.

Bu zaferi ve haklı onuru bize bahşeden, Başta Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve onun silah arkadaşları ile, bu uğurda kanlarını ve canlarını feda eden şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla anar, Zafer Bayramınızı Düzce Barosu adına kutlarım .

 

Av.Azade Ay, Düzce Barosu Başkanı

19.04.2024
AV. TANER ÇAKIR
BARO BAŞKANI

BARO LEVHASI


© Web sitesi hizmeti Türkiye Barolar Birliği tarafından verilmektedir.